måndag 10 december 2012

en dag med Hjalmar

Det här mammabloggandet hänger lite efter, mycket beroende på att jag inte förvandlades till någon supermamma efter att Hjalmar föddes. Vi går varken på babysim eller gör vår egen barnmat. Han ammar inte ens, eftersom han totalvägrade när han var 2 månader. Men han växer och mår bra, är glad och utvecklas helt enligt alla kurvor.

Jag tycker inte att man har blivit en annan person eller att hela livet har förändrats. Visst har vi andra rutiner nu, och anpassar oss mycket efter Hjalmar, men det finns ju alltid omständigheter i livet som man skall anpassa sig efter.

Såhär kan en "vanlig" dag hos oss se ut;

07:15 Hjalmar vaknar och börjar sparka med benen. Lyssnar tålmodigt när mor eller far går upp för att värma frukosten. Lyser upp som en solstråle när han blir hämtad ur spjälsängen. Äter med gott humör.

Förmiddag. Sover oftast lite till. Äter igen 10:tiden och byter om till vanliga kläder. Pratar jättemycket och ligger och sprätter i babygymmet. Vänder sig, tuggar på det mesta, skrattar och ger ifrån sig glädjetjut.

12-13:tiden är det dags för välling. Då brukar han oftast somna direkt när han har ätit. Här går vi en promenad om det är fint väder och vi inte har annat för oss. Sen är det mest lekande blandat med korta sovstunder. Det går bra att leka på egen hand när morsan diskar, lagar mat, tvättar kläder, ni vet, husmoderliga sysslor.

16-17:tiden kommer far hem från husbyggeriet, det är kul tycker Hjalmar.

17-18 tiden äter vi igen, då kan det också hända att det blir lite fruktpure, det är skojigt men kladdigt.

19-20:30 får man truga i honom sista kvällsmålet, och har man tur så sover han klockan 21. Annars brukar han bli väldigt trött och gnällig och prövande för föräldrarnas tålamod.

En "vanlig" dag är dock inte så vanlig. Oftast har vi ärenden på stan, mat som ska handlas, saker som ska fixas. Då hänger Hjalmar bara med och är väldigt flexibel med sina rutiner.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar